mandag 21. mars 2011

Oppskrift på fantastisk gode og sunne knekkebrød

Noen ganger er det rett og slett ikke lett å vite hva man kan spise. Forskjellige kostholdseksperter og ukeblader drar deg i forskjellige retninger, og det er lett å bli frustrert. Jeg skal nå vise dere oppskrift på svært sunne (og gode) knekkebrød, som jeg har lært av min far. Det er veldig lett å lage, eneste minus er at det kan ta litt tid.



Ingredienser:

2 dl grov rugmel
2 dl havrekli
2 dl havregryn
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl kruskakli
1 dl linfrø
2 ts salt
7 dl vann



Bland alle de tørre ingrediensene og hell over vann. La blandingen stå og svelle i noen minutter. Sett ovnen på 180 grader, og gjør klar to brett med bakepapir som vist her:




Del blandingen i to og hell over platene. Nå kommer det viktigste; vær veldig nøye med å smøre blandingen i et jevnt lag utover platene. Dette er veldig viktig, for hvis laget blir ujevnt, blir noen biter stekt mye mer enn de andre. Bruk en bakesleiv og "del" deigen opp i 16 biter, som vist nedenfor



Sett brettene inn i ovnen. Det ene brettet skal ligge øverst, og den andre litt under. Etter 25 min, bytter du plass på brettene, og lar dem stå i ytterligere 25 minutter. Når tiden er gått forbi, tar du ut brettene, og bytter litt plass på knekkebrødbitene (bitene på siden blir fortere stekt enn de i midten). La så knekkebrødene tørke i ovnen på 100 grader en times tid. Etter litt avkjøling på rist er disse godbitene klare til å spises!:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar