Ingredienser:
2 dl grov rugmel
2 dl havrekli
2 dl havregryn
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl kruskakli
1 dl linfrø
2 ts salt
7 dl vann
Bland alle de tørre ingrediensene og hell over vann. La blandingen stå og svelle i noen minutter. Sett ovnen på 180 grader, og gjør klar to brett med bakepapir som vist her:
Del blandingen i to og hell over platene. Nå kommer det viktigste; vær veldig nøye med å smøre blandingen i et jevnt lag utover platene. Dette er veldig viktig, for hvis laget blir ujevnt, blir noen biter stekt mye mer enn de andre. Bruk en bakesleiv og "del" deigen opp i 16 biter, som vist nedenfor
Sett brettene inn i ovnen. Det ene brettet skal ligge øverst, og den andre litt under. Etter 25 min, bytter du plass på brettene, og lar dem stå i ytterligere 25 minutter. Når tiden er gått forbi, tar du ut brettene, og bytter litt plass på knekkebrødbitene (bitene på siden blir fortere stekt enn de i midten). La så knekkebrødene tørke i ovnen på 100 grader en times tid. Etter litt avkjøling på rist er disse godbitene klare til å spises!:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar